Voordelen van warmtepompen

Voordelen warmtepompen
lees meer
HomeKennisbank

Warmtepompen


Steeds vaker verwarmen gezinnen hun woningen met een (hybride) warmtepomp. Maar wat maakt een hybride warmtepomp nou zo aantrekkelijk? We leggen je de voordelen van een warmtepomp haarfijn uit in deze blog.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met je bestaande cv-ketel. Dit betekent dat je jouw huis zoveel mogelijk elektrisch met de warmtepomp probeert te verwarmen, maar dat de CV-ketel als dat nodig is kan helpen om met gas je huis te verwarmen. In veel gevallen schakelt de pomp automatisch tussen de twee energiebronnen, afhankelijk van de buitentemperatuur en je verwarmingsbehoeften. De voordelen van een warmtepomp zitten dan ook vooral in gas (en daardoor ook kosten) besparingen.

Een hybride warmtepomp voorziet altijd alleen in ruimteverwarming. Dit soort warmtepompen maken dus geen warm water voor uit de kraan, dit doet de cv-ketel dus nog steeds met gas.

Voordelen van een hybride warmtepomp

  1. Energiebesparing warmtepomp: Een van de grootste voordelen van een hybride warmtepomp is de energiebesparing. Door slim om te gaan met de combinatie van elektriciteit en gas, kun je tot wel 80% op je gasverbruik besparen. Dit leidt niet alleen tot een lagere energierekening, maar ook tot minder CO2-uitstoot.

  2. Milieuvriendelijke verwarming: Met een hybride warmtepomp draag je bij aan een duurzamere toekomst. In tegenstelling tot fossiele brandstofsystemen zoals gasketels, stoten warmtepompen geen CO2 uit tijdens het gebruik. Dit maakt ze een van de meest milieuvriendelijke opties voor verwarming, vooral als ze worden aangedreven door hernieuwbare elektriciteit. 

  3. Hoger rendement: Warmtepompen zijn extreem efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Ze kunnen tot vier keer meer energie leveren dan ze verbruiken, wat betekent dat voor elke kilowattuur (kWh) elektriciteit die ze verbruiken, ze tot vier kWh warmte kunnen genereren. Dit is veel efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen zoals cv-ketels

  4. Geschikt voor zowel verwarming als koeling: Warmtepompen zijn veelzijdig; ze kunnen zowel verwarmen in de winter als koelen in de zomer. Dit maakt ze een all-in-one oplossing voor klimaatbeheersing in huis. Je hebt dus geen losse airco meer nodig om lekker te slapen tijdens warme zomerdagen.

  5. Geschikt voor verschillende typen woningen: Een ander voordeel van warmtepompen is dat ze kunnen worden geïnstalleerd in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Dit maakt ze toegankelijker dan sommige andere verduurzamingstechnieken, zoals zonne-energie of isolatie, die in sommige oudere woningen moeilijker of minder effectief kunnen zijn.

  6. Laagdrempelig verduurzamen: Een hybride warmtepomp is een laagdrempelige manier om te verduurzamen omdat het de voordelen van een warmtepomp combineert met de betrouwbaarheid van een traditionele cv-ketel. De aanschafkosten zijn relatief laag in vergelijking met volledig elektrische warmtepomp systeem of bijvoorbeeld grote isolatiemaatregelen of vervanging van kozijnen, waardoor het financieel toegankelijker is voor veel huishoudens. Bovendien is de installatie doorgaans simpel en minder ingrijpend, omdat de hybride warmtepomp op het bestaande verwarmingssysteem kan worden aangesloten zonder grote aanpassingen.

Waarom kiezen voor de hybride warmtepomp Pomp AO

Wil je de voordelen van een warmtepomp ervaren door je huis te verduurzamen en al binnen vier weken besparen op je energierekening? Overweeg dan De Pomp AO van DeWarmte. Deze warmtepomp heeft bovenop de bovengenoemde nog een hele hoop extra voordelen. De hybride warmtepomp van DeWarmte is stil, het meest duurzaam in gebruik, de buitenunit is een waar kunstwerk en hij kan overal op of rond de woning geplaatst worden, omdat hij ten opzichte van traditionele warmtepompen niet in de buurt van de Cv-ketel geïnstalleerd hoeft te worden. Bovendien is hij overal op de verwarmingsleidingen aan te sluiten. 


Start volgende maand met besparen! Bezoek onze productpagina voor meer details of plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in voor advies op maat.

Deel dit artikel